Generální konference CASD 2015

Před konferencí mi psalo pár přátel,že teď to přijde,teď nastanou změny,už se na tom pracuje…tohle dlouho členové nevydrží…změny jsou před námi…..

Protože již mnoho historiků a teologů napsalo,že CASD nikdy nepřekročí stín E.G.Whiteové a své fundamentalistické pojetí-viselo i tentokrát očekávání ve vzduchu.

Konference opět,tak jako v historii ukázala,že nejen,že adventismus s 80-90% volí radikální uvažování znovuzvoleného předsedy na 5 let T.Wilsona,ale i opět v dalších bodech mnohem více prohloubila odtažitost od křesťanského okolního světa.

Ukázala veliký zdvihnutý prst nad těmi,kteří v církvi uvažují jinak a opět dala do rukou moc konzervativním fundamentalistům k vydírání posledních zbylých uvažujících členů v ČR.

Crush_Rebellion

Ani tak obyčejná věc,jako uznání toho,že by i žena mohla být obdarovaná neprošlo,natož pak očekávat podstatnější změny.

Domnívám se,že nepomáhá,ani „házení do autu“ od představitelů církve CASD ČR+SR,že se až tak moc neděje,nebo,že je potřeba ještě počkatpokolikáté už ?

Krásně a hlavně otevřeně to vyjádřil v článku B.Jetelina:

http://ekines.cz/2015/07/09/adventisticke-upresneni-veroucneho-bodu-o-stvoreni-symptom-zmeny-kurzu-cirkve/

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.