Základní věroučné výroky Církve adventistů s. d. a praxe- 25. Druhý příchod Ježíše Krista

    Určitě by se dalo hovořit o naději, kdyby se pod nátlakem a sbíráním pesimistických zpráv na portálech adventistických webů a v knihách (1.) neshromažďovaly „důkazy“ (2.), znamení doby, které mají dle učení oznámit světu větu: „Však vy ještě uvidíte“. To není evangelium.

noah_ark_people_drowing

Druhou mutací této dobré zprávy je skutečnost, že se z hnacího motoru adventismu stal vydírací prostředek na členy, na jejich jednotu (myšleno uniformitu myšlení), na jejich misijní výkonnost (3.), kde se „krátkostí času“mají zdvihat obrátky. Členům není neznámé paradoxní učení, že svým jednáním „brzdí druhý příchod“, nebo jej mohou „uspíšit“. (4.)

Přes rozumnost několika málo členů v ČR, pro které je důležitější ohledně příchodu pojem ne kdy, ale kdo, stále zůstává i po zasedání GK 2015 tento prvek v učení jako bič na ty, kdo takto smýšlí.

——————————————————————————————————————-

(1.) Jmenujme pár zastrašovacích titulů: Poslední dny planety země, Připraven odpovědět, Neděle přichází, Jak přežít konec světa …

(2.) Strašením znameními také disponuje titul od E.G.W. Drama věků 5, kde např.  na str. 220. je vykládáno, že  ZJ 6,12 se naplnilo v roce 1755 a že to bylo největší zemětřesení, tzv. Lisabonské – 70 000 obětí. Toto tvrzení není pravdivé. Např. 1201 Egypt 1 100 000 obětí atd.

Viz. http://katastrofy.webnode.cz/nejvetsich-zemetreseni-v-historii/

(3.) Ted Wilson předseda Generální konference při kázání zdůraznil, že se satan snaží využít všechny prostředky, které má k dispozici (pozn. autora- jak to od něj napřímo tak ví?) ,aby se pokusil zničit církev adventistů a ohromil její poslání zvěstovat brzký Ježíšův příchod.  Advent 10/2014  str. 28.

. (4.) Uspíšení příchodu našeho Pána Je to nevíra, světáctví, neposvěcenost a sváry mezi vyznávajícím lidem Božím, které nás zdržují v tomto světě hříchu a smutku po tak dlouhá léta. …… Vidím nutnost uspíšení všech věcí k přípravě na krizi. – Lt 90, 1897E.G.W. Předností každého křesťana je nejen vyhlížet, nýbrž také uspíšit příchod našeho Pána Ježíše Krista. 8T 23

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.