Základní věroučné výroky Církve adventistů s. d. a praxe 5.

Náboženství na jednu stranu vyžaduje od lidí plnění nesplnitelných úkolů, na druhé straně je velice vynalézavé v jejich „legálním“porušování.

CH.  Hitchens

Duch Svatý

 

I přes rozumné uchopení a definování v základní preambuli o Duchu svatém je velikou škodou, že přesto, že je tato třetí osoba Božství popsána jako samorozhodující se, nezbývá jí mnoho z jejího svobodného rozhodnutí. Do detailu popsané “události poslední doby”, výrazy jako jarní, pozdní déšť (1.) jasně vymezují, co a hlavně jak se “musí” dít. Je pak velikou škodou, že se působení Ducha Božího v mnoha případech scvrkává do plánovaných výzev (2.), které povětšinou vyjadřují projevy Ducha pouze jako evangelizační zanícení (3.), jednotu bez otázek (4.) a sdílení té “jediné”pravdy.

  „A právě nyní, když jsem vám poslala varovné a káravé svědectví, mnozí z vás prohlašují, že je to pouze názor sestry Whiteové. Tím jste urazili Ducha Božího. Vězte, že sám Pán se zjevuje skrze Ducha proroctví.“ {5T 64.3}

 

 

 

——————————————————————————————————————–

(1.).      Whiteová G. E., Velké drama věků, Advent-Orion, Praha, 1995

(2.)         https://www.youtube.com/watch?v=7s6WTM3Y34o

(3.)         Máme příkazy. Bůh čeká, aby vylil svého Ducha na Jeho ostatek lidí, aby jim umožnil dokončit práci kázání poselství tří andělů.”

Celosvětová výzva  777  CASD 2011

(4.)           Vyhledávejte UVNITŘ církve adventistů sedmého dne takové pastory, evangelisty, biblické učence a vedoucí různých oddělení, kteří jsou pokorní a kteří mohou opatřit evangelijní způsoby a programy, které jsou postaveny na solidních biblických zásadách a na tématu Velkého sporu! “ 

Nenechte se zviklat kdejakým vrtochem „nové“ teologie nebo složitými časovými schématy, která vzbuzují zdání pečlivého výkladu nezvyklých nebo nevyjasněných pojetí, která mají pramálo co činit s celkovou věroukou a misií. Historickou věroukou adventistů sedmého dne se nedá pohnout.”

z kázání předsedy CASD T. Wilsona, 2010, Atlanta

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.