Základní věroučné výroky Církve adventistů s. d. a praxe 4.

 Náboženství na jednu stranu vyžaduje od lidí plnění nesplnitelných úkolů, na druhé straně je velice vynalézavé v jejich „legálním“porušování.

CH.  Hitchens

4. SYN

200804071358_y5

 

Tam kde evangelia mlčí o Kristově dětství Ellen Whiteová paradoxně podrobně popisuje Jeho chování.”Byl příkladem a všechny děti se mají snažit, aby ho napodobily…”

                                                                                          (YI, 8 září 1898, s.704)

Napodobování na místo následování života Ježíše vedlo a vede k demagogickým příkladům v praxi.Mnohokrát zaznívá v rétorice CASD věta-“a udělal by toto Ježíš?”Chodil do kina? (1.)

 

Vznikají a opakují se tak neustále debaty, které se táhly od konferencí v roce 1888 až do dnes např.v periodikách sobotních škol.Rozporuplné aplikace –   Ježíšovo Božství a Jeho lidství. (2.)

 

Neposkvrněnost hříchem a tudíž i svatá členská dokonalost.Buďte jako Ježíš.Když to dokázal On, dokážete to i vy.Samozřejmě ve spojení s Otcem.Protože slovo dokonalost už zní v dnešní době divně, začal se ve sborech, v periodikách používat pojem posvěcení.

Ale v jádru se tím myslí totéž.

 

 


 

 

  • (1.) Není to tak dávno,kdy jít do kina bylo pro mnohé členy nemyslitelné.

(pozn. autora)

 

 

  • (2.)… tento bod se stal nejhorlivěji diskutovaným problémem v dějinách denominace.

(G.R.Knight- Hledání identity,str.94,vydal ADVENT-ORION 2007)

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.