Základní věroučné výroky Církve adventistů s. d. a praxe- 26. Smrt a vzkříšení

I tuto oblast po vzoru vnímání common sense amerických církví má adventismus

„ ztabulkovanou“.

smrt a vzkříšení.gif

 

 

Některé biblické verše ohledně smrti (1.) v původních jazycích jakoby neexistovaly a tam, kde se s úctou k nepoznanému tajemství ostatní církve staví zdrženlivěji, má adventismus jasno. Aby ne. Do slunce „přisvětluje“ malým světlem. (2.)

Pojetí Boha musela CASD umístit do časovosti (3.), jinak by nevyšel model 22. října 1844 a tím se zadělalo na mnoho otázek. Např. proč by musel nadčasový Bůh vyčkávat s mrtvými v časových limitech? Ejhle, odkud se vzal Mojžíš a Eliáš na Hoře zjevení? A kde do té doby byli? Co celou dobu dělali?

V praxi sborů to znamená, že členové papouškují vysmívání se učení jiných církví o duši, smrti, aniž by se seznámili blíže s jejich výkladem a pojetím. Vzniká tak mnoho zbytečných mýtů a zkazek. (4.)

—————————————————————————————————————–

(1.) Mt 10,28

Mt 22,32

Mt 23,43     a ona pohádka o posunuté čárce

SK 7,59

2K  5,1-10

Fp  1,21-24

Např. starozákonní hebrejský výraz šeol a novozákonní hades, tartarus, paradeisos, gehenna a jejich významy se nenaplňují a zcela se míjí s výkladem E .G. W. vloženým do učení CASD.

 

(2.) Opravdu perlička pro fyziky: „Protože lidé Bibli nevěnují pozornost, dal jim Bůh malé světlo (rozuměj Whiteovou), které je má vést k velkému světlu (tj. k Bibli).“ (Review and Herald, 20. 1. 1903)

(3.) Není divu, že popis Boha a Jeho světa, který se vlamuje do časových rovin, dělá klasickému adventismu problém v pochopení: “Jednomu prostě nerozumím, co hodnotného může tato kniha přinést adventistovi, který minimálně každou sobotu studuje bibli, a navíc v dnešní době má k dispozici tolik krásných, hodnotných  a biblicky korektních knih.“  

                                                       Z „kázání „proti knize Chatrč – br. M. Hurta            

 

(4.)  Bendikt XVI. prohlásil: “Pomozte duším v očistci.“  – zdroj CASD www.neuveritelnaodhaleni.cz

Nebo xenofobní proslovy Douga Batchelora, pastora a mluvčího TV programů  Amazing facts presents a Everlasting- ANTIKRISTOVA AGENDA ZA JEDNOTU  

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.