Amplion Pána Boha

Zaujala mne zpráva:Známý spisovatel Michal Viewegh autor např. známého románu Báječná léta pod psa prodělal náročnou operaci prasklé aorty, při které musel být mozek na chvíli odpojený od přívodu krve, a proto na několika místech bílé mozkové kůry odumřela tkáň.

Lékaři se pokoušeli mozek „resetovat“ a zdá se to být mnohem lepší. Každopádně je zajímavé, jak sám Viewegh popisuje, co mu to v počátcích způsobilo. Cítil se být povolán Bohem. Vykládal o tom kolem sebe, že musí vést zástupy a mluvil o dalších pseudokřesťanských vizích.(1.)

M.Viweghovi určitě přeji brzké uzdravení.

Znovu se ukazuje složitost fungování mozkové kůry, jak málo stačí k vytvoření rádoby chorobných proroků, velkých vizí, samozvaných amplionů Pána Boha (2.)

Jen pro Boha Vás prosím (a to se snad nerouhám)nedávejte jim do ruky tužku, nebo sekretářku!!!

TOP_150_oNYx


 

  1. Magazín Dnes č. 15 8.
  2. Shermer- Věřící mozek: Od duchů a bohů k politice a spikleneckým teoriím:“Je-li součinnost obou hemisfér narušena, levá si vykládá činnost pravé, jako vnější hlas.“

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je Petr Mertlík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.